Tereza Klozová | | Klub

Ohlédnutí za uplynulou sezónou 2023/2024

Před Velikonoci správce zimáku zmáčkl čudlík, led začal tát a nyní je na ploše už jen pár kaluží a já mám prostor, ohlédnout se zase trochu za uplynulou sezónou, které daly opět tečku mládežnické turnaje. Duben je pro hráče odpočinkový a od května je čeká dvouměsíční příprava na novou sezónu včetně hokejbalových turnajů.

Mužům začala sezóna jako v předešlých letech v druhé polovině srpna, když se aktivně připravovali na okolních zimních stadionech. Jakmile byla ledová plocha připravena u nás, začalo se i pravidelně trénovat a na řadu přišla série přípravných zápasů. Ligová soutěž pokračovala systémem spojené soutěže Královéhradeckého a Pardubického kraje, avšak s pozměněných hracím systémem, když se týmy obou krajů spolu začaly střetávat už od samého začátku soutěže a pak následně v rámci její celé základní části. V listopadu u týmu došlo ke změně na trenérském postu. Muži pak do play off vstoupili z posledního postupového místa, tj. z osmé pozice. Ve čtvrtfinále jsme narazili na pozdějšího vítěze celé ligy, a to Českou Třebovou. Kohouti nás však dál nepustili a mužům tak na konci února letošní sezóna skončila.

Mládež se připravovala také od srpna, junioři a dorostenci jezdili na led do Nové Paky a žáci s přípravkami byli na soustředění ve Vrchlabí. Přípravu pak završilo několik přípravných zápasů a od konce září se již hráči plně soustředili na zápasy mistrovské. Tradičně šestadvacátého prosince jsme uspořádali turnaje hráčům z kategorie přípravek a na konci sezóny připravili turnaje pro dorostence a starší a mladší žáky. Na všech turnajích to zaslouženě „cinklo“. Turnaj juniorů jsme z organizačních důvodů přeložili na září, na novou se-zónu. Druháci nás ještě reprezentovali na Velikonočním turnaji v Lomnici nad Popelkou.

V našem klubu již od svých prvních krůčků na ledě působí Natálie Škultétyová, v této sezóně nastupující za kategorie starších a mladších žáků. Paralelně s činností v našem klubu ještě hostuje v klubu Tesla Pardubice, za který hraje I. ligu žen jako jeho nejmladší hráčka. Natálie se dále účastní projektu Výchova talentované mládeže za tým Východočešek U15, v květnu má namířeno na turnaj Evolve Cup do Nizozemí a v červenci bude účastnice mezinárodního turnaje v Praze, kde nebudou chybět výběry z Ameriky či Kanady. Pravidelně ještě navštěvuje akce v rámci svazového projektu Future Olympians, který má vybrat a připravit hráčky na Olympijské hry 2030.

V rámci klubové činnosti organizujeme dvakrát týdně i kurz bruslení, kterého se účastní jak chlapci, tak děvčata. Primárním cílem trenérů je naučit děti hravou formou bruslit. Ti zdatnější pak postupují do kategorie přípravek, kde mají možnost zapojit se jak do tréninkového procesu, tak i do mistrovských zápasů. Naše hokejová základna se tak postupně rozrůstá, a to i díky celorepublikovému projektu Týden hokeje, kdy pod záštitou Českého hokeje organizujeme náborovou akci. Další klubovou činností, které si velmi ceníme a rádi v ní budeme pokračovat i v následujících sezónách, je spolupráce našeho trenéra mládeže s místními školami. V principu se jedná o zapojení trenéra do školní výuky bruslení, kdy s dětmi tráví každé úterní dopoledne na ledě.

A ještě bych nerada opomenula začátek října, kdy jsme jako klub byli hodně pyšní. Náš odchovanec Adam Novotný nastoupil do extraligového zápasu za klub Mountfield HK a hned ve svém prvním zápase se stal nejmladším střelcem v historii TELH. Během sezóny byl nominován i do reprezentačních výběrů na mezinárodní turnaje. Adame, jen tak dál.

S ohlédnutím jsem pomalu na konci, ale ráda bych ještě za celé vedení klubu poděkovala městu Nový Bydžov za finanční podporu a za možnost využití technického zázemí zimního stadionu. Nemalé díky patří i všem, kteří náš klub, prostřednictvím sponzorských darů, podpořili. Ceníme si i finanční podpory z Národní sportovní agentury. Velké díky za podporu nejen při zápasech si zaslouží i naši věrní fanoušci a blízcí našich hráčů.

Nedílnou součástí hokejového života je i hokejová pauza, ve které všichni zdárně nabereme síly a nový elán a v září se zase potkáme.




Fotogalerie

Další fotografie

Dva týmy TŘEŤÁKŮ ve Svítkově ostudu neudělaly

Vůbec na poslední turnaj této hokejbalové sezóny vyjely za naše třeťáky dva týmy. Kluci na turnaji odehráli po čtyřech zápasech a...

STARŠÍ ŽÁCI sehráli svůj miniturnaj v Přelouči

Starší žáci si svůj hokejbalový turnaj odehráli v Přelouči, kde je čekaly dva zápasy 3x10 minut. V prvním duelu se kluci střetli s...

ČTVRŤÁCI odehráli turnaj v Heřmanově Městci

Na turnaji v Heřmanově Městci jsme v prvním zápase narazili na Svítkov "černý", se kterým jsme padli poměrem 2:11. Poté nás čekal...