Tereza Klozová | | Klub

Ohlédnutí za uplynulou sezónou 2021/2022

Je to tu zase... sezóna utekla jako voda a já se za ní opět alespoň ve zkratce ohlížím. Poslední březnový víkend jsme za letošní mistrovskou sezónou udělali pomyslnou tečku uspořádáním domácích turnajů pro mládežníky. Pracovníci zimního stadionu následně zmáčkli knoflík a led se začal pomalu rozpouštět.

Muži započali letní přípravu už během prázdninových měsíců, kdy se dvakrát týdně připravovali na zimních stadionech v Poděbradech a v Chrudimi. Poté následovala série přípravných zápasů a turnaj v Chocni. V rámci ligové soutěže jsme se zúčastnili premiérového ročníku spojené ligy mužů v rámci Královéhradeckého a Pardubického kraje. První část soutěže sehrály kluby v rámci svého kraje, u nás se v ní hrálo o pohár hejtmana Královéhradeckého kraje a my jsme se stali jeho držiteli. Dále byla soutěž rozdělena na dvě skupiny podle umístění týmů a hrána byla už i se soupeři z Pardubického kraje. V následném osmifinále muži narazili na Poličku a po výhře 2:0 na zápasy je čekalo těžké čtvrtfinále s Novým Městem n. M. Po první porážce v domácím prostředí se ale muži vzchopili a na ledě soupeře sérii vyrovnali. Vítězství v této sérii pak uhráli před domácími fanoušky a postoupili do semifinále s Českou Třebovou, na kterou jsme však již neměli. Česká Třebová se pak později právem stala vítězem celé ligy. O bronz jsme hráli s Chrudimí. Vyhráli jsme oba duely, a tudíž jsme se v letošním ročníku umístili na třetím místě, přičemž však ještě můžeme konstatovat, že jsme byli i zároveň nejlepším týmem z Královéhradeckého kraje.

 

Mládežníci se začali připravovat od druhé půlky srpna. V mládežnických kategoriích se i díky pauze zapříčiněné koronavirovou krizí potýkáme s nízkým počtem hráčů. V nejstarších mládežnických týmech, dorostu a juniorce, jsme byli nuceni odhlásit soutěž dorostenců a hrát jen soutěž juniorů, v rámci které jsme se střetávali s týmy z Libereckého a Středočeského kraje. Týmy žáků a přípravek byly účastníky mistrovských soutěží řízených Královéhradeckým krajem. Během sezóny si ještě naši mládežníci poměřili své síly s dalšími soupeři v rámci přátelských zápasů a turnajů. Junioři na domácím Memoriálu Zdeňka Jarkovského obsadili třetí místo. Starší žáci se před Vánoci zúčastnili turnaje v Jaroměři a na domácím turnaji, Memoriálu Josefa Verfla, byli čtvrtí. Mladší žáci vyjeli během sezóny na turnaje do Hlinska nebo Rychnova n. K. Stříbrné medaile získali na turnaji O putovní pohár starosty Nového Bydžova a týden na to si v Rychnově n. K vyzkoušeli multisportovní turnaj, kde se bojovalo v hokeji a též i několika disciplínách v tělocvičně. Během sezóny nezahálely ani přípravky. Kromě svazových turnajů sehrály i několik přáteláků a páťáci navíc vybojovali bronz na domácím Šmoula Cupu, zúčastnili se turnaje pod širým nebem v Žamberku a sezónu zakončili na turnaji v Lanškrouně, kde bojovali v hokeji a v basketbalu.

 

V rámci klubové činnosti organizujeme dvakrát týdně i kurz bruslení, kterého se účastní jak chlapci, tak děvčata. Primárním cílem trenérů je naučit děti hravou formou bruslit. Ti zdatnější pak postupují do kategorie přípravek, kde mají možnost zapojit se do mistrovských zápasů. Naše hokejová základna se tak postupně rozrůstá, a to i díky celorepublikovému projektu Týden hokeje, kdy pod záštitou Českého hokeje organizujeme dvakrát ročně náborové akce.

 

Hráči, hráčky a trenéři si dali na chvilku oraz, ale už nyní se aktivně v rámci suché přípravy připravují na nadcházející sezónu. Pro mládežníky jsou naplánované tréninky na betonové ploše zimního stadionu a na místním sportringu a v rámci zpestření přípravy i několik hokejbalových turnajů, společný pochod na Hrádek a pokud to vyjde, tak i fotbalový turnaj hokejistů.

 

S ohlédnutím se blížím se konci, ale ráda bych ještě za celé vedení klubu poděkovala městu Nový Bydžov za finanční podporu a za možnost využití technického zázemí zimního stadionu. Nemalé díky patří i všem, kteří náš klub, prostřednictvím sponzorských darů, podpořili. Ceníme si i finanční podpory z Národní sportovní agentury či Královéhradeckého kraje. Velký dík za podporu nejen v zápasech si zaslouží i naši věrní fanoušci a rodiny našich hráčů.

 

Užijte si léto a nejen já se s Vámi budu těšit na viděnou zase v září u ledu.


Fotogalerie

Další fotografie

Týdne hokeje se v Bydžově zúčastnilo 9 dětí

STADION Nový Bydžov uspořádal v pátek 27. září ve spolupráci s Českým hokejem na zimním stadionu Zdeňka Jarkovského akci v rámci...

Přinášíme rozpis prvních zápasů základní části

V neděli startuje KLM. První zápas odehrajeme na domácím ledě se Dvorem Králové n. L. Opočno odhlásilo svůj tým ze soutěže, v...

Týden hokeje v Novém Bydžově

V pátek 27. září od 16:30 hod. budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je...