Tereza Klozová | | Klub

Ohlédnutí za uplynulou sezónou 2019/2020

Jak všichni jistě víte, současná situace ve světě a u nás v republice zapříčinila i to, že musela být předčasně ukončena sezóna našich hokejistů. V podstatě jsme všichni ochuzeni o její vrchol – áčko mělo na programu boje o kov nejcennější v KLM a mládežníky čekaly domácí a venkovní turnaje. Vše bylo naplánováno, avšak situace nedovolila akce uskutečnit, zdraví nás všech je přece jenom přednější. Prvotní smutek z tak rychle ukončené sezóny již, pevně věřím, vystřídalo těšení na sezónu novou. V této chvíli však ale ještě nedokážeme říct, kdy začneme. Až bude ta možnost, rozjedeme přípravu na dvě stě procent a snad i přes velkou dřinu s úsměvem na tváři. Nyní se mohou zatím všichni připravovat v módu „home office“. Musím podotknout, že jsem již takový trénink u některých mládežníků zpozorovala, za což jsem i za trenéry ráda. A abych ani já nezahálela, ráda bych vám během našeho čekání na novou sezónu zprostředkovala alespoň pár střípků z naší, teď již, uplynulé sezóny.

Tým mužů vedený hrajícím trenérem Janem Kubištou, jenž se loni umístil na druhé příčce, měl letos jasný cíl – být první. To se, trochu krkolomně, podařilo. Vezmeme to ale od začátku. Po zářijové větší dávce tréninků a přípravných zápasů se na začátku října rozjela Krajská liga mužů, jejíž základní část jsme s náskokem 14 bodů vyhráli. Během tohoto období muži zaznamenali 25 vítězství v základní hrací době a pět porážek. S 205 vstřelenými brankami na týmovém kontě tak kapitán spolu s předsedou klubu přebrali z rukou hejtmana Královéhradeckého kraje PhDr. Jiřího Štěpána pohár za celkové prvenství v první části. Předávání se také zúčastnila náměstkyně hejtmana Mgr. Martina Berdychová a za Královéhradecký hokejový svaz Mgr. Ondřej Votroubek a Jindřich Šťavík. Do čtvrtfinále nám byl z osmého místa přiřknut tým TJ Spartak Nové Město n. M. Po zvládnuté sérii 2:0 přichází na řadu semifinále, kde jsme narazili na tým SK Třebechovice p. O., nelehkého soupeře, se kterým jsme měli během sezóny negativní bilanci – ze čtyř zápasů jedinou výhru, a to hned ze společného prvního klání. První SF zápas před domácími fanoušky jsme ale zvládli, pod Orebem však Třebechovice sérii vyrovnali. Doma to pak zase vyšlo a ven se jelo za stavu 2:1 pro nás. Tam to vyšlo také, dokonce s nulovým kontem našeho brankáře. Bylo jasné, že jsme ve finále, na soupeře jsme si ale ještě museli počkat. Vzešel totiž až z pátého, rozhodujícího, SF utkání. Našim soupeřem o první příčku se stal HC Náchod. Situace však nedovolila ani jeden zápas sehrát, a nakonec tak Královéhradecký KVV ČSLH rozhodl, že se vítězem KLM staly shodně kluby dva – my společně s Náchodem. Jsme první, vůbec poprvé v historii klubu, ale faktem je, že si to naši hráči nemohli vybojovat sami. Cíl do další sezóny je tedy stejný, avšak tentokrát přidáváme poznámku – být první, ale vlastní zásluhou.

 

Junioři vedení trenérem Petrem Spejchalem se v základní části soutěže umístili na třetím místě, dále pokračovali ve skupině o umístění, kde se střetli navíc ještě s týmy z Pardubického kraje. Předem ukončenou sezónu uzavřeli též na pomyslné bronzové příčce. Mezi nejlepší desítkou se v rámci kanadského bodování umístili hned čtyři Novobydžováci – Matěj Zámečník, Denis Hladík a Tomášové Divíšek a Hudec. Miroslav Schovánek zaujal první místo ve statistice nejvíce odchytaných minut, bylo jich, jen za juniorku, 1070.

 

Skupina dorostenců byla v letošním ročníku vedena trenérem Jiřím Prouzou. Tým se celou sezónu potýkal s nízkým počtem hráčů, v rámci možností tak trenéři využívali k doplnění i mladší hráče. Jak v základní, tak i v nadstavbové části, opět sehrané s týmy z Pardubického kraje, tento kádr obsadil předposlední pozice. V kanadském bodování byl z tohoto týmu nejlepší Dušan Obešlo.

 

Starší žáci a mladší žáci pod vedením trenéra Martina Kozáka a jeho asistentů Martina Jedličky a Ladislava Škultétyho sehráli zápasy hrající se nejprve v rámci Královéhradeckého a následně Pardubického kraje. Na předních místech v kanadském bodování se umístili Vojtěch Tomek a Ondřej Jelínek za starší žáky a z mladších pak trojice Lukáš Petr, Radim Svatoň a Jakub Hladík. Během sezóny si oba celky změřily síly ještě v rámci přátelských zápasů s týmy z okolí a starším žákům se ještě naskytla možnost dvou přáteláků s francouzským týmem Bizonů. Mladší žáci si o Vánocích zahráli již devátý ročník Šmoula Cupu, kde jim patřila pátá příčka. Vánoční turnaj jsme připravili i starším žáků, ti byli čtvrtí.

 

Přípravka se nám letos rozšířila na čtyři třídy – 5. třídu vedenou Oldřichem Jelínkem a Radkem Šubrem, 4. třídu trenérů Martina Vilgoše a Zbyňka Matouše, 3. třídu Petra Modráčka a Martina Kozáka a 2. třídu trenéra Jiřího Kloze. V průběhu sezóny tak naše nejmladší kategorie sehrály turnaje organizované krajským svazem a taktéž několik přátelských zápasů.

 

Pro letošní sezónu jsme do programu dorostenců, žáků a přípravek zapojili i tréninky v tělocvičně pod vedením Martina Šafaříka.

 

Tréninkové hodiny stále využívá i základna – kurz bruslení pod vedením hlavního trenéra Miroslava Doskočila, kterému sekundovali Václav Bareš, Zdeněk Vychytil a Josef Kučera. Základna je určena pro chlapce i dívky zhruba od čtyř let. Hlavním cílem našich trenérů je naučit děti bruslit, což se nám již několik let daří. Zdatnější děti pak postupují do kategorie přípravek, kde mají možnost zapojit se do mistrovských zápasů. V uplynulé sezóně jsme uspořádali dva nábory nových hráčů v rámci spolupráce s Českým hokejem. Jedná se o celorepublikovou akci s názvem Týden hokeje a opět díky ní můžeme v klubu přivítat nové tváře.

 

Letošní sezóna pro nás byla zakletá hlavně co se týče pořádání akcí. Vzhledem k nepříznivému počasí (rozumějte teplé a propršené zimě) jsme na poslední chvíli museli zrušit velkou akci přípravek. Na programu byly totiž zápasy pod širým nebem v nedalekých Mžanech, avšak počasí nám nepřálo. Na konci sezóny, během dvou posledních březnových víkendů, nás čekaly plně obsazené turnaje pro všechny naše mládežnické kategorie, měly být i vícesportovní, ale ty se také neuskutečnily. Musíme tedy jen věřit, že příští rok se nám podaří zrealizovat vše a užijeme si to všichni mnohem víc.

 

Na druhou stranu jsme přece jenom pár hezkých akcí uspořádali. Jak už bylo řečeno, pokračovali jsme v rámci projektu ČSLH s náborovými akcemi. Na začátku října více jak dvacítka našich mládežníků dostala možnost shlédnout v O2 aréně trénink týmů z NHL, které byly v ČR v rámci Global Series. Kluci tak měli zážitek, viděli na živo české zástupce Voráčka či Kubalíka v tréninkovém procesu. A ve fanzóně se vyfotili třeba s bývalým brankářem Pavelcem. Výlet jsme ještě okořenili návštěvou Síně slávy, kde si všichni přišli na své. Na podzim plný autobus fanoušků odcestoval směr Plzeň na reprezentační zápas Česko vs. Finsko a začátkem prosince se na zimáku pořádně zatopilo, protože se čerti s Mikulášem a andělem přišli podívat na trénink přípravek a základny. Únor patřil již pošesté hokejovému plesu. Tečku za mládežnickou sezónou jsme ještě neudělali. Až budeme moct, čeká nás výlet plný dobrodružství. Přece jenom nějaká odměna musí přijít.

 

Klub se i pro letošní rok zapojil do spolupráce s DSO Pocidlinsko. Čekají nás další příměstské tábory. Vzhledem k velké oblibě jsme pro letošek, a i pro další roky zajistili hokejové tábory hned ve dvou turnusech. Teď nám tedy nezbývá nic jiného než se těšit na letní prázdniny, kdy nás čekají dva týdny plné sportu a legrace.

 

Se stručným výčtem o chodu našeho klubu jsem u konce. Ostatně další informace můžete najít na našich webových stránkách. Závěrem mi ale ještě dovolte, abych jménem celého klubu poděkovala městu Nový Bydžov za finanční podporu a za možnost využití technického zázemí na zimním stadionu a DDM Nový Bydžov, prostřednictvím kterého jsou financovány mládežnické kategorie. Nemalé díky patří opět i všem našim sponzorům. Zapomenout nesmíme ani podporu z MŠMT či Královéhradeckého kraje. Hráčem navíc jste byli při všech našich zápasech i vy, fanoušci, rodiče a další příznivci bydžovského hokeje. Proto mi dovolte i vám za sebe a všechny členy klubu poděkovat za vaši podporu, velice si jí ceníme.

 

Všem za celý klub přeji hodně zdraví a budu doufat, že se společně podle plánu v září potkáme znovu u ledu.

 


Fotogalerie

Další fotografie

Dva týmy TŘEŤÁKŮ ve Svítkově ostudu neudělaly

Vůbec na poslední turnaj této hokejbalové sezóny vyjely za naše třeťáky dva týmy. Kluci na turnaji odehráli po čtyřech zápasech a...

STARŠÍ ŽÁCI sehráli svůj miniturnaj v Přelouči

Starší žáci si svůj hokejbalový turnaj odehráli v Přelouči, kde je čekaly dva zápasy 3x10 minut. V prvním duelu se kluci střetli s...

ČTVRŤÁCI odehráli turnaj v Heřmanově Městci

Na turnaji v Heřmanově Městci jsme v prvním zápase narazili na Svítkov "černý", se kterým jsme padli poměrem 2:11. Poté nás čekal...