Tereza Klozová | | Klub

Ohlédnutí za uplynulou sezónou 2022/2023

Led je rozpuštěn a já se zase po roce hlásím s menším ohlédnutím za hokejovou sezónou, se kterou jsme se letos rozloučili uspořádáním čtyř mládežnických turnajů. Odpočívat budou hráči jen v dubnu, pak je čeká dvouměsíční příprava na sezónou novou. Aktivně se budou připravovat na suchu s využitím místních sportovních areálů. Na plánu mají i několik hokejbalových turnajů. Teď ale zpět k sezóně minulé.

Muži se pod novým trenérským vedením začali připravovat na sezónu už během srpna na okolních zimních stadionech. Následně je čekala série přípravných zápasů. V rámci ligové soutěže jsme pokračovali ve spojené soutěži Královéhradeckého a Pardubického kraje. První část ligy sehrály kluby opět v rámci svého kraje, kde náš tým opanoval třetí příčku. Dále byla soutěž rozdělena na dvě skupiny podle umístění týmů a hrána byla už i se soupeři z Pardubického kraje. V následném osmifinále muži narazili na Opočno a po hladké výhře 3:0 na zápasy je čekalo čtvrtfinále s Trutnovem, které skončilo též nejrychlejším možným způsobem a po třech vyhraných zápasech jsme pokračovali do semifinále proti České Třebové, vítězi loňského ročníku. To už byla série velmi těžká, oba týmy si až do konce drželi domácí neporazitelnost, tudíž se rozhodlo až u nás v pátém zápase. Sen o finále se stal skutečností, v cestě nám ale stála Litomyšl, na kterou jsme recept nenašli, a nakonec tak obsadili druhé místo. Loni bronz, letos stříbro. Jdeme pomalu ale jistě vzhůru, tak že by příští rok zlato.. no uvidíme, o tom zas v příštím ohlédnutí.

 

Mládežníci se začali připravovat od druhé půlky srpna na suchu a přípravu pak završilo domácí víkendové soustředění na ledě. Týmy přípravek, žáků a dorostenců byly účastníky mistrovských soutěží řízených Královéhradeckým krajem. Junioři sehráli soutěž pod vedením Libereckého a Středočeského kraje. Kromě svazových turnajů měli mládežníci v programu ještě několik přátelských zápasů a turnajů. Jak již jsem výše zmínila, my jsme zorganizovali čtyři domácí turnaje. Mladší žáci byli na turnaji O putovní pohár starosty města čtvrtí, přičemž stejnou příčku na Memoriálu Zdeňka Jarkovského obsadili i junioři. Stříbrné medaile získali starší žáci na Memoriálu Josefa Verfla, stejně tak jako dorostenci na turnaji O putovní pohár předsedy klubu.

 

V rámci klubové činnosti organizujeme dvakrát týdně i kurz bruslení, kterého se účastní jak chlapci, tak děvčata. Primárním cílem trenérů je naučit děti hravou formou bruslit. Ti zdatnější pak postupují do kategorie přípravek, kde mají možnost zapojit se jak do tréninkového procesu, tak i do mistrovských zápasů. Naše hokejová základna se tak postupně rozrůstá, a to i díky celorepublikovému projektu Týden hokeje, kdy pod záštitou Českého hokeje organizujeme náborovou akci. Další klubovou činností, které si velmi ceníme a rádi v ní budeme pokračovat i v následujících sezónách, je spolupráce našeho trenéra mládeže s místními školami a školkami. V principu se jedná o zapojení trenéra do školní výuky bruslení, kdy s dětmi tráví každé úterní dopoledne na ledě.

 

S ohlédnutím jsem pomalu na konci, ale ráda bych ještě za celé vedení klubu poděkovala městu Nový Bydžov za finanční podporu a za možnost využití technického zázemí zimního stadionu. Nemalé díky patří i všem, kteří náš klub, prostřednictvím sponzorských darů, podpořili. Ceníme si i finanční podpory z Národní sportovní agentury či Královéhradeckého kraje. Velké díky za podporu nejen při zápasech si zaslouží i naši věrní fanoušci a blízcí našich hráčů.

 

Užijte si hokejové volno a nejen já se s Vámi budu těšit na viděnou zase v září u ledu.

 


Fotogalerie

Další fotografie

Týdne hokeje se v Bydžově zúčastnilo 9 dětí

STADION Nový Bydžov uspořádal v pátek 27. září ve spolupráci s Českým hokejem na zimním stadionu Zdeňka Jarkovského akci v rámci...

Přinášíme rozpis prvních zápasů základní části

V neděli startuje KLM. První zápas odehrajeme na domácím ledě se Dvorem Králové n. L. Opočno odhlásilo svůj tým ze soutěže, v...

Týden hokeje v Novém Bydžově

V pátek 27. září od 16:30 hod. budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je...